Internațional
Pavlova cu căpșuni

8,34 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
80 min
Porții
6
Total
100 min
Ingrediente
  • -
    6 albușuri
  • -
    350g zahăr
  • -
    2 lingurițe amidon
  • -
    2 lingurițe oțet
  • -
    esență de vanilie
  • -
    300ml frișcă lichidă
  • -
    500g căpșuni
  • -
    mentă proaspătă
  • -
    un praf de sare
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 150 de grade.
2
Folosind un vas de 20cm ca ghid, trasăm perimetrul bolului pe o foaie de hârtie de copt. Punem hârtia de copt, cu desenul în jos, pe o tavă de copt.
3
În vasul unui mixer batem albușurile spumă cu un praf de sare, până se formează vârfuri lucioase. Cu mixerul în funcțiune, adăugăm zahărul, în trei etape, bătând până când bezeaua devine tare și lucioasă. Presărăm amidon de porumb, apoi punem oțetul și vanilia. Amestecăm ușor cu o spatulă, pentru a se încorpora.
4
Montăm bezeaua în centrul cercului de 20cm. Cu o spatulă, întindem uniform bezeaua, ridicând marginile, iar la mijloc formăm o adâncitură, aidoma unui crater. Reducem temperatura cuptorului la 120 de grade și băgăm bezeaua la cuptor pentru aproximativ 1 oră și 20 de minute.
5
Oprim cuptorul și lăsam bezeaua să se răcească complet în cuptor. Cel mai bine ar fi să lăsăm ușa cuptorului întredeschisă. Când bezeaua este rece și complet uscată, umplem mijlocul cu frișca bătută, căpșunile și decorăm cu frunze proaspete de mentă.
prod-10.0.6