Gustoasă
Prăjitura "Cușma lui Guguță"

7,42 lei

7,01 lei

/porție
Timp pregătire
50 min
Timp gătire
25 min
Porții
10
Total
75 min
Ingrediente
  • -
    400g făină
  • -
    5g praf de copt
  • -
    200g unt
  • -
    280g zahăr pudră (80g pentru aluat + 200g pentru cremă)
  • -
    900g smântână grasă (200g pentru aluat + 700g pentru cremă)
  • -
    400g vișine
  • -
    1 plic zahăr vanilat
  • -
    100g ciocolată rasă sau fulgi de ciocolată
  • -
    sare
Mod de preparare
1
Punem făina, cernută în prealabil, într-un bol încăpător, adăugăm un praf de sare și praful de copt. Amestecăm bine, apoi adăugăm untul tăiat cubuleăe, la temperatura camerei, 80g zahăr pudră și amestecăm din nou, foarte bine, totul.
2
Punem 200g de smântână peste acest amestec și o integrăm foarte bine în aluat. Frământăm până când obținem un aluat omogen. Învelim aluatul în folie alimentară și îl punem la rece pentru aproximativ 1 oră.
3
Între timp ne ocupăm de cremă, pe care o preparăm astfel: punem 700g de smântână intr-un bol încăpător, adaugăm 200g zahăr pudră, zahărul vanilat și amestecăm totul foarte bine. Păstrăm crema la rece, până când o folosim.
4
Scoatem aluatul de la rece și îl împărțim în 10 părți egale. Formăm 10 biluțe, pe blatul înfăinat. Întindem, pe rând, câte o foaie dreptunghiulară, cu lungimea de aproximativ 25cm.
5
Punem vișine pe toată lungimea foii de aluat și răsucim până aproape de capăt. Ungem cu apă cealaltă margine și terminăm de rulat. Procedăm astfel cu toate cele 10 bucăți de aluat.
6
Coacem rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 20-25 de minute.
7
Rulourile noastre sunt gata, așa încât începem să asamblăm prăjitura. Punem pe un platou 2 linguri de cremă și o întindem pe suprafața pe care vom monta prăjitura. Așezăm 4 rulouri, le acoperim cu cremă, apoi punem 3 rulouri, din nou cremă, 2 rulouri, punem cremă și, la final, 1 rulou. Acoperim toată prăjitura cu cremă, o nivelăm frumos și o presărăm din belșug cu ciocolată rasă sau fulgi de ciocolata.
8
Lăsăm prăjitura la rece, peste noapte, iar a doua zi o putem felia și savura cu multă plăcere.
prod-9.6.2