Internațional
Prăjitură tăvălită (Lamington)

2,74 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
30 min
Porții
35
Total
50 min
Ingrediente
  • -
    200g făină
  • -
    5 ouă
  • -
    100g unt
  • -
    180g zahăr
  • -
    esență de vanilie
  • -
    1 plic praf de copt
  • -
    500g ciocolată neagră
  • -
    300ml smântână pentru frișcă
  • -
    300g fulgi de nucă de cocos
Mod de preparare
1
Pentru a prepara prăjitura tăvălită, mai întâi topim untul, la foc mic, apoi îl lăsăm să se răcească.
2
Pregătim aluatul, astfel: mixăm ouăle cu zahărul, pentru cel puțin 10 minute la viteză medie, apoi adăugăm untul topit și continuăm să batem până obținem un amestec foarte spumos și ușor.
3
Adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt și amestecăm ușor, cu ajutorul unei spatule. La sfârșit, adăugăm esența de vanilie.
4
Tapetăm cu unt și făină o formă dreptunghiulară de 30x22cm și turnăm în ea amestecul pregătit.
5
Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180°, pentru aproximativ 30 de minute.
6
Scoatem prăjitura din cuptor și o lăsăm pentru 10 minute în tavă, apoi o putem răsturna.
7
Între timp, ne vom ocupa de glazură. Punem smântâna într-o crăticioară și o încălzim, la foc mediu. Tăiem ciocolata grosier și o topim la bain-marie. După ce s-a topit, adăugăm smântâna fierbinte și amestecăm totul foarte bine. Păstrăm ciocolata la cald până în momentul în care o vom folosi.
8
Avem blatul răcit, îl porționăm în pătrate de 4x4cm pe care le scufundăm, pe rând, în ciocolata topită. Le scurgem de ciocolata în exces și le trecem prin fulgii de nucă de cocos, asigurandu-ne că sunt total acoperite. Procedăm astfel cu toate bucățelele de blat, apoi le punem la răcit, pe un grătar sau pe hârtie de copt.
9
Prăjitura tăvălită este gata pentru a fi servită și savurată!
prod-9.6.2