Internațional
Shakshuka cu 10 plante by Bloomplate

14,11 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
25 min
Porții
1
Total
35 min
Ingrediente
  • -
    50g ceapă
  • -
    7ml ulei de măsline
  • -
    40g ardei roșii
  • -
    40g ardei verzi
  • -
    8g ardei iuți (opțional)
  • -
    50g dovlecei
  • -
    30g morcovi
  • -
    5g usturoi
  • -
    100g roșii cuburi (conservă)
  • -
    2 ouă
  • -
    1g paprika
  • -
    0.5g chimen măcinat
  • -
    7g pătrunjel proaspăt
  • -
    20g telemea de capră
  • -
    1g sare
  • -
    0.5g piper
Mod de preparare
1
Tocăm ceapa, ardeii (roșu, verde și iute, dacă folosim), dovlecelul și radem morcovul. Mărunțim usturoiul.
2
Încingem uleiul de măsline într-o tigaie mică, apoi adăugăm ceapa și o călim 3-4 minute, până devine ușor translucidă.
3
Punem usturoiul și îl mai lăsăm un minut, amestecând constant pentru ca să nu se ardă.
4
Adăugăm ardeii, dovlecelul și morcovul și gătim totul timp de 5-7 minute, până legumele se înmoaie ușor, dar rămân ușor crocante.
5
Turnăm roșiile cuburi și asezonăm cu paprika, chimen, sare și piper. Amestecăm bine și lăsăm sosul să fiarbă la foc mic 10-15 minute, până se îngroașă.
6
Cu ajutorul unei linguri, facem două adâncituri în sos și spargem câte un ou în fiecare.
7
Punem capacul pe tigaie și lăsăm ouăle să se gătească 6-8 minute, până albușul este bine făcut, dar gălbenușul rămâne ușor moale (sau mai mult, dacă preferăm ouăle bine făcute).
8
Presărăm deasupra brânza de capră fărâmițată și puțin pătrunjel proaspăt tocat.
9
Servim shakshuka caldă, simplă sau cu o felie de pâine prăjită ori lipie aromată.
prod-12.0.6