Shakshuka cu 10 plante by Bloomplate
14,11 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
25 min
Porții
1
Total
35 min
Ingrediente
- -50g ceapă
- -7ml ulei de măsline
- -40g ardei roșii
- -40g ardei verzi
- -8g ardei iuți (opțional)
- -50g dovlecei
- -30g morcovi
- -5g usturoi
- -100g roșii cuburi (conservă)
- -2 ouă
- -1g paprika
- -0.5g chimen măcinat
- -7g pătrunjel proaspăt
- -20g telemea de capră
- -1g sare
- -0.5g piper
Mod de preparare
1
Tocăm ceapa, ardeii (roșu, verde și iute, dacă folosim), dovlecelul și radem morcovul. Mărunțim usturoiul.
2
Încingem uleiul de măsline într-o tigaie mică, apoi adăugăm ceapa și o călim 3-4 minute, până devine ușor translucidă.
3
Punem usturoiul și îl mai lăsăm un minut, amestecând constant pentru ca să nu se ardă.
4
Adăugăm ardeii, dovlecelul și morcovul și gătim totul timp de 5-7 minute, până legumele se înmoaie ușor, dar rămân ușor crocante.
5
Turnăm roșiile cuburi și asezonăm cu paprika, chimen, sare și piper. Amestecăm bine și lăsăm sosul să fiarbă la foc mic 10-15 minute, până se îngroașă.
6
Cu ajutorul unei linguri, facem două adâncituri în sos și spargem câte un ou în fiecare.
7
Punem capacul pe tigaie și lăsăm ouăle să se gătească 6-8 minute, până albușul este bine făcut, dar gălbenușul rămâne ușor moale (sau mai mult, dacă preferăm ouăle bine făcute).
8
Presărăm deasupra brânza de capră fărâmițată și puțin pătrunjel proaspăt tocat.
9
Servim shakshuka caldă, simplă sau cu o felie de pâine prăjită ori lipie aromată.