Varză cu cârnați
9,80 lei
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
30 min
Porții
4
Total
50 min
Ingrediente
- -1kg varză albă
- -5 cârnați de porc
- -o ceapă
- -o linguriță boia dulce
- -o linguriță boia afumată (opțional)
- -400ml roșii pasate
- -1 linguriță cimbru uscat
- -mărar proaspăt
- -50ml ulei
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Curățăm varza de frunzele mai puțin arătoase, apoi o spălăm, o tăiem în bucăți mari, pe care le tocăm fin sau le dăm pe răzătoarea mare. Presărăm un praf de sare, amestecăm bine și lăsăm varza deoparte, circa 30 de minute.
2
Tăiem cârnații felii și îi punem la prăjit, în puțin ulei. După ce s-au rumenit, adăugăm și ceapa tocată.
3
După 2-3 minute adăugăm și varza tocată și o călim, amestecând constant, pentru a nu se lipi. Adăugăm 1-2 căni cu apă călduță și lăsăm varza să se gătească.
4
Condimentăm cu sare, piper, boia dulce, boia afumată și cimbru.
5
După ce varza s-a înmuiat suficient, adăugăm roșiile pasate și mai fierbem câteva minute.
6
La sfârșit, presărăm mărar proaspăt și...
7
Poftă bună!