Tradițional
Varză cu cârnați

9,80 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
30 min
Porții
4
Total
50 min
Ingrediente
  • -
    1kg varză albă
  • -
    5 cârnați de porc
  • -
    o ceapă
  • -
    o linguriță boia dulce
  • -
    o linguriță boia afumată (opțional)
  • -
    400ml roșii pasate
  • -
    1 linguriță cimbru uscat
  • -
    mărar proaspăt
  • -
    50ml ulei
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Curățăm varza de frunzele mai puțin arătoase, apoi o spălăm, o tăiem în bucăți mari, pe care le tocăm fin sau le dăm pe răzătoarea mare. Presărăm un praf de sare, amestecăm bine și lăsăm varza deoparte, circa 30 de minute.
2
Tăiem cârnații felii și îi punem la prăjit, în puțin ulei. După ce s-au rumenit, adăugăm și ceapa tocată.
3
După 2-3 minute adăugăm și varza tocată și o călim, amestecând constant, pentru a nu se lipi. Adăugăm 1-2 căni cu apă călduță și lăsăm varza să se gătească.
4
Condimentăm cu sare, piper, boia dulce, boia afumată și cimbru.
5
După ce varza s-a înmuiat suficient, adăugăm roșiile pasate și mai fierbem câteva minute.
6
La sfârșit, presărăm mărar proaspăt și...
7
Poftă bună!
prod-10.12.11