Tagliatelle în sos de ardei prăjit by Chef Richard Abou Zaki & Peroni Nastro Azzurro
33,58 lei
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
20 min
Porții
4
Total
25 min
Ingrediente
- -350g tagliatelle
- -4 ardei roșii
- -1 cățel de usturoi
- -10ml oțet de mere
- -250g smântână de gătit
- -175g parmezan
- -100g guanciale (slănină italiană din gușă de porc)
- -1 lămâie
- -ulei
- -sare
- -busuioc
Mod de preparare
1
Crema de ardei: Tăiem ardeii stil julienne. Punem în tigaie un strop de ulei, usturoiul zdrobit, și adăugăm ardeii să se rumenească bine la foc mare. Continuăm la foc mic cu oțetul, adăugăm sare după gust și fierbem până devin foarte moi. Apoi scoatem usturoiul și blenduim crema până devine foarte netedă.
2
Crema de parmezan: Încingem smântana până începe să fiarbă, adăugăm parmezanul ras și amestecăm până obținem o cremă fină.
3
Prăjim guanciale tăiat fâșii subțiri în altă tigaie, la foc mic, până devine foarte crocant și păstrăm grăsimea.
4
Fierbem pastele în apă cu sare și le adăugăm în sosul de ardei. Le tragem în tigaie 1 minut și adăugăm o lingură de grăsime de guanciale și un pic de coajă de lămâie. Servim pastele cu cremă de parmezan, guanciale crocant și busuioc deasupra.