Cheesecake japonez
5,37 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
90 min
Porții
8
Total
105 min
Ingrediente
- -250g brânză cremă tartinabilă
- -5 ouă
- -160g zahăr pudră
- -50g făină
- -100ml lapte
- -4g praf de copt
- -100g unt
- -20g amidon de porumb
- -un praf de sare
Mod de preparare
1
Pentru a face cheesecake japonez, trebuie să ne asigurăm că toate ingredientele sunt la temperatura camerei.
2
Preîncălzim cuptorul la 180°C și băgăm înăuntru o tavă cu apă.
3
Între timp, separăm albușurile de gălbenușuri, batem albușurile spumă cu un praf de sare. Apoi adăugăm 80g de zahăr, câte puțin, și continuăm să batem.
4
Punem brânza într-un castron, adăugăm restul de zahăr și mixăm bine. Începem să turnăm laptele, câte puțin, continuând să mixăm.
5
Tăiem untul în bucăți mici și îl adăugăm și pe el, apoi punem făina cernută împreună cu praful de copt și amidonul de porumb.
6
La final adăugăm gălbenușurile, unul câte unul. Este foarte important ca amestecul să nu aibă cocoloașe, pentru a ne ieși o prăjitură cu textura fină.
7
Adăugăm albușurile bătute spumă în compoziție, de această dată ajutându-ne de o spatulă, vom amesteca ușor, de sus în jos.
8
Ungem cu unt și tapetăm cu făină o formă rotundă, cu diametrul de aproximativ 16cm.
9
Turnăm compoziția de cheesecake în formă, pe care o așezăm pe tava cu apă din cuptor. Cel mai bine ar fi să coacem cheesecake-ul în partea cea mai de jos a cuptorului. Gătim timp de 20 de minute, apoi coborâm temperatura la 160°C și continuăm încă 70 de minute.
10
După ce s-a copt, oprim cuptorul, scoatem tava cu apă și lăsăm cheesecake-ul să se răcească complet în cuptorul întredeschis.
11
După ce s-a răcit complet, vom observa că prăjitura s-a relaxat și s-a deumflat puțin. Este normal, așa încât nu trebuie să ne îngrijorăm.
12
Punem cheesecake-ul la frigider pentru minim 3 ore, pentru a avea o textură fermă.