Internațional
Pandișpan japonez (kasutera)

1,71 lei

/porție
Timp pregătire
25 min
Timp gătire
55 min
Porții
6
Total
80 min
Ingrediente
  • -
    4 ouă, la temperatura camerei
  • -
    110g zahăr
  • -
    60g miere
  • -
    100g făină
Mod de preparare
1
Spargem ouăle într-un castron de inox, adăugăm zahărul și mixăm deasupra unui vas cu apă fierbinte, timp de 6 minute, la viteza maximă. Volumul ouălor ar trebui să crească de aproximativ 4 ori.
2
Adăugăm mierea în amestecul de ouă și batem la viteză medie timp de aproximativ 30 de secunde.
3
Cernem 33g de făină în amestec, apoi mixăm ușor la viteza medie, apoi adăugăm încă 33g de făină și amestecăm. Adăugăm ultimele 34g de făină și amestecăm până se omogenizează, timp de aproximativ 1 minut. Dacă vom amesteca în exces, riscăm ca pandișpanul nostru să se lase.
4
Tapetăm cu hârtie de copt o formă de cozonac și turnăm aluatul în ea. Cu ajutorul unui bețigaș pentru frigăruie trasăm o linie în zig-zag pentru a elimina eventualele bule din aluat.
5
Coacem pandișpanul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 10-15 minute sau până când blatul se rumenește frumos.
6
Acoperim forma cu folie, reducem temperatura la 170°C și continuăm coacerea pentru încă 40 de minute.
7
Răsturnăm prăjitura pe un platou și o băgăm cu totul într-o pungă, pe care o închidem ermetic și o lăsăm să se odihnească 12 ore. Acest pas va ajuta prăjitura să obțină o textură umedă.
prod-10.0.6