Econom
Friganele

7,34 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
10 min
Porții
4
Total
20 min
Ingrediente
  • -
    2 ouă
  • -
    8 felii de pâine
  • -
    100ml lapte
  • -
    1 linguriță de zahăr
  • -
    1 linguriță de extract de vanilie (opțional)
  • -
    un praf de sare
  • -
    ulei sau unt pentru prăjit
  • -
    dulceață sau miere (optional)
Mod de preparare
1
Într-un bol mare batem ouăle cu laptele, zahărul, sarea și extractul de vanilie (dacă folosim).
2
Încălzim o tigaie antiaderentă pe foc mediu și adăugăm o lingură de ulei sau unt.
3
Înmuiem feliile de pâine în amestecul de ou și lapte, asigurându-ne că sunt bine acoperite pe ambele părți.
4
Punem feliile de pâine în tigaie și le prăjim până când devin aurii și crocante pe ambele părți.
5
După ce s-au rumenit le scoatem pe un șervet de hârtie pentru a îndepărta excesul de ulei.
6
Servim friganelele calde, simple, presărate cu zahăr sau cu dulceața preferată, sirop de arțar, fructe proaspete.
Tips
prod-10.0.6