Econom
Orez cu lapte

4,01 lei

/porție
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
35 min
Porții
4
Total
40 min
Ingrediente
  • -
    200g orez
  • -
    1l lapte
  • -
    100g zahăr
  • -
    coaja rasă de la o lămâie
  • -
    2-3 pliculețe de zahăr vanilat
  • -
    Scorțișoară (pentru decor)
Mod de preparare
1
Într-o cratiță încăpătoare adăugăm laptele, coaja rasă de lămâie și zahărul vanilat.
2
Punem cratița la foc mediu și aducem laptele la punctul de fierbere. Amestecăm din când în când pentru a preveni lipirea laptelui de fundul vasului.
3
Spălăm bine orezul sub jet de apă rece pentru a îndepărta surplusul de amidon.
4
După ce a început să fiarbă laptele adăugăm orezul în vas. Reducem focul la minim și lăsam să fiarbă amestecând frecvent pentru a evita lipirea.
5
Continuăm gătirea orezului, pe foc mic, până când acesta devine cremos și moale.
6
La sfârșit, turnăm orezul cald în castronele, presărăm scorțișoară si…
7
Redevino copil, măcar pentru puțin!
prod-10.0.6