Tradițional
Pască fără aluat by Alex Cîrțu

4,85 lei

/porție
Timp pregătire
30 min
Timp gătire
55 min
Porții
10
Total
85 min
Ingrediente
  • -
    600g brânză de vaci
  • -
    200g mascarpone
  • -
    140g stafide
  • -
    100ml vişinată
  • -
    5 ouă
  • -
    150g zahăr
  • -
    160g făină +30g pentru tapetare
  • -
    1 linguriță zeamă de lămâie
  • -
    1 linguriță extract de vanilie
  • -
    1 lingură coajă rasă de portocală
  • -
    1/2 linguriță sare
  • -
    10g praf de copt
  • -
    30g unt (pentru tapetare)
  • -
    zahăr pudră (pentru decor)
Mod de preparare
1
Punem stafidele la hidratat, în 100ml de vișinată.
2
Pentru început, separăm gălbenușurile de albușuri. Adăugăm jumătate din cantitatea de zahăr peste gălbenușuri și amestecăm bine. Punem și esență de vanilie, coajă rasă de portocală și amestecăm totul.
3
Adăugăm brânza de vaci, pe care o încorporăm puțin câte puțin, apoi punem mascarpone, stafidele hidratate și stoarse foarte bine, le încorporăm și pe ele, apoi dăm compoziția deoparte.
4
Punem făina într-un castron, un praf de sare, praful de copt, 2 linguri zeamă de lămâie, încorporăm compoziția de gălbenușuri și, când devine omogenă, o punem deoparte.
5
Batem albușurile spumă, împreună cu restul de zahăr și amestecăm cu compoziția pregătită anterior, cu mișcări ușoare până ce sunt toate încorporate.
6
Pentru această pască vom folosi o formă rotundă cu fundul detașabil, cu diametrul de 27cm, pe care o vom tapeta cu puțin unt și făină.
7
Turnăm compoziția în formă, o nivelăm bine, scuturăm un pic forma și o introducem în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius, cu opțiunea de ventilație, pentru aproximativ 55 minute.
8
După acest timp, putem face testul pentru a ne asigura că pasca este coaptă atât cât trebuie. Introducem un băț de frigăruie în centrul aluatului și, dacă bățul iese curat atunci pasca este gata.
9
Scoatem pasca din formă, o acoperim cu un șervet curat și o lăsăm să se răcească, la temperatura camerei.
10
La sfârșit, o pudrăm din abundență cu zahăr pudră.
prod-9.6.2