Internațional
Pască poloneză în două culori, fără aluat by Alex Cîrțu

6,13 lei

5,36 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
55 min
Porții
12
Total
75 min
Ingrediente
  • -
    400g brânză de vaci, scursă
  • -
    100g cremă de brânză
  • -
    380g zahăr pudră
  • -
    5 ouă
  • -
    250g unt moale, la temperatura camerei
  • -
    1 lingură esență de rom
  • -
    1 linguriță esență de portocală
  • -
    20g coajă rasă de portocală
  • -
    sare
  • -
    80g griș
  • -
    50g ciocolată neagră 57%-65% cacao (bănuți/tocată)
  • -
    1 lingură extract de vanilie
  • -
    300ml smântână pentru gătit 32%
  • -
    125g cacao
  • -
    300g făină
  • -
    15g praf de copt
  • -
    90g stafide
  • -
    150ml lapte
  • -
    100ml apă
  • -
    100ml ulei
Mod de preparare
1
Amestecăm brânza de vaci, bine scursă, 2 ouă, crema de brânză, 100g unt la temperatura camerei, 100g zahăr pudră, 1 linguriță de esență de rom, esență de portocală, coajă rasă de portocală, 80g griș, un praf de sare și 50g bănuți de ciocolată sau ciocolată neagră tocată.
2
Mixăm totul foarte bine, apoi transferăm compoziția într-un bol și o dăm la rece până pregătim cealaltă compoziție.
3
Pentru cea de-a doua compoziție, vom proceda la fel. Adăugăm 150g de unt moale în vasul mixerului, 180g de zahăr pudră, smântâna pentru gătit, 3 ouă, laptele, extractul de vanilie, stafidele, un praf de sare, praf de copt, 75g de cacao și făina. Amestecăm bine totul și compoziția a doua este și ea gata.
4
Urmează asamblarea, astfel: pregătim o formă rotundă cu fund detașabil, cu diametrul de 26cm, pe fundul căreia punem hârtie de copt.
5
Pentru început, punem jumătate din compoziția cu cacao, pe care o întindem pe toată suprafața tăvii și o nivelăm frumos.
6
Apoi punem compoziția cu brânză de vaci și ciocolată, cu grijă, pentru a nu se combina cele două compoziții. Nivelăm compoziția și scuturăm forma.
7
Iar acum punem cealaltă jumătate din compoziția cu cacao, nivelăm și de această dată și vom introduce pasca în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius, cu opțiunea de ventilație, pentru aproximativ 55 de minute.
8
Cât timp pasca se coace, pregătim glazura. Punem într-o tigaie antiaderentă 100g de zahăr pudră, 50g cacao, uleiul și apa. Amestecăm și lăsăm pe foc până se încheagă, asemenea unui sirop mai gros. Mutăm glazura într-un bol, și punem folie alimentară direct pe glazură, pentru a nu forma pojghiță.
9
Scoatem pasca din cuptor, după cele 55 de minute și o lăsăm să se răcească complet. După ce este răcită total, o scoatem din formă.
10
Turnăm glazura călduță peste pască și o distribuim pe toată suprafața.
11
Punem pasca la rece și apoi o putem felia.
prod-9.6.2