Rulouri cu scorțișoară (Cinnamon rolls)
2,68 lei
Timp pregătire
25 min
Timp gătire
30 min
Porții
12
Total
55 min
Ingrediente
- -250g făină albă 00
- -250g făină Manitoba
- -7g drojdie uscată
- -5 ouă (1 ou pt aluat și 4 albușuri pentru glazură)
- -250ml lapte
- -170g zahăr (70g pentru aluat + 100g pentru umplutură)
- -150g unt (60g unt pentru aluat + 80g pentru umplutură)
- -3 lingurițe scorțișoară măcinată
- -4 lingurițe suc de lămâie
- -100g zahăr pudră
- -sare
Mod de preparare
1
Punem într-un vas încăpător făina 00 împreună cu făina Manitoba, adăugăm drojdia și amestecăm pentru a obține o pudră omogenă.
2
Adăugăm 1 ou și amestecăm cu o lingură.
3
Turnăm laptele, puțin câte puțin, amestecând în acest timp, câteva minute, apoi presărăm și sarea.
4
Transferăm aluatul pe blatul de lucru înfăinat și frământăm bine cu mâna.
5
Întindem ușor aluatul și punem bucățile de unt moale pe suprafața lui. Închidem aluatul și frământăm bine pentru a încorpora untul. Dacă este nevoie, putem folosi puțină făină, pentru a nu se lipi.
6
După ce am terminat de frământat, formăm o bilă pe care-o punem într-un bol uns cu unt. Acoperim cu folie alimentară și lăsăm la crescut, într-un loc cald, pentru aproximativ 2 ore sau până când își dublează volumul.
7
Când aluatul este dospit, putem pregăti umplutura. Amestecăm 80g unt moale, 100g zahăr și scorțișoară, într-un castron mic, până când amestecul este omogen și destul de moale.
8
Întindem aluatul, mai întăi cu mâinile și apoi cu sucitorul, folosindu-ne de puțină făină.
9
Întindem umplutura pe suprafața aluatului, cu o spatulă, având grijă să nu străpungem aluatul.
10
Rulăm aluatul și îi dăm o formă cât mai uniformă. Tăiem rulada în rondele de aproximativ 2,5cm grosime.
11
Așezăm rulourile pe o tavă de copt de 20x30cm, unsă în prealabil cu unt. Acoperim rulourile cu folie alimentară și mai lăsăm la crescut 30 de minute.
12
După ce au crescut frumos, ungem suprafața rulourilor cu puțin lapte cald.
13
Coacem rulourile în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru aproximativ 30 de minute.
14
După ce s-au copt, le scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească. Între timp pregătim glazura: amestecăm zahărul pudră cu albușul și zeama de lămâie, până obținem un amestec omogen, cu o consistență cremoasă și nu prea lichidă. Dacă este necesar, adăugăm mai mult zahăr pudră sau zeamă de lămâie, în funcție de consistența pe care o dorim.
15
Glazurăm și servim delicioasele noastre rulouri cu scorțișoară.
16
Poftă bună!